2020 lustrumjaar Citroën C6 Genootschap! Wij bestaan 10 jaar en willen dit  natuurlijk  met jullie vieren. Binnenkort meer nieuws hierover. Houd de informatie op deze site in de gaten

 

Op 21 en 22 maart 2020, onze eerste lustrum activiteit “couleur Locale” in zuid Limburg en de Belgische grensstreek, meer informatie, klik op de volgende pagina.

2 en 3 mei 2020 CITRO-EXPO

Locatie: evenementenhal Gorinchem. 15.000 m2 Citroëns uit het verleden en heden. Evenals vele Citroën clubs zijn wij met een clubstand aanwezig.

 

21, 22 en 23 mei 2020, Internationale Lustrum meeting

“water in Nederland vriend en vijand”

Vanuit midden Nederland bezoeken wij een deel van de ” Nieuwe Hollandse waterlinie” met zijn vele forten. Ook bezoeken wij de Biesbosch en de deltawerken Het uitgebreide programma staat binnenkort op deze site!

Bezoek aan een bijzondere autofabriek!

Als u van autotechniek houdt mag u dit niet missen! de datum is nog niet vastgesteld nadere berichten volgen.

 

26 en 27 september 2020 een weekendje Friesland

De datum staat al vast . Het programma nog niet!  maar het wordt vast leuk! nader bericht volgt.

Medio november 2020, de jaarlijkse technische meeting

Binnenkort meer hierover!

 

 

 

 

Uitnodiging voor ’n feestelijk Lustrum weekend in Thorn, op zaterdag 21 en zondag 22 maart 2020 “Couleur Locale”
Het Citroën C6 Genootschap organiseert, mede in het kader van ons 10 jarig bestaan op de grens van België en Nederland, de eerste activiteit in 2020.

We bezoeken onder meer het “witte” stadje Thorn en bekijken de volgende dag Eisden-dorp in België . Voor het diner en overnachting op zaterdag  hebben we gekozen voor “Hotel RestaurantCrasborn” midden in Thorn, aan de Hoogstraat 6.
Uiteraard maken we op zondag ’n mooie rit door het Maasdal en Belgisch Limburg en bezoeken we oa: het “zwarte” stadsdeel rondom de voormalige steenkoolindustrie. En nog veel meer.

Programma op Zaterdag

Ontvangst op zaterdag 21 maart 2020 bij hotel restaurant Crasborn,Hoogstraat 6 6017AR Thorn, om ca 14.00 uur. Aansluitend is er een rondwandeling door het “witte stadje” Thorn onder leiding van een gids. 

De stad Thorn was vroeger een mini vorstendom. Tegenwoordig is het een gastvrij stadje voor bezoekers uit de hele wereld. Thorn staat bekend om haar markante witgeschilderde huizen, monumentale panden en de Abdijkerk, die overal bovenuit torent. Via de typische straten en steegjes van maaskeien in het historische centrum bezoeken we ook de Abdijkerk. ’s Avonds is er “natuurlijk” een gezellige borrel met aansluitend het diner in buffetvorm. En zoals in heel Limburg: Ook in Thorn worden al je zintuigen verwend.

Programma op Zondag

Na het ontbijt op zondag vertrekken we voor een mooie rit richting België. Het einddoel van de rit is Eisden-dorp, een voormalig steenkoolmijn plaats. In dit dorp bezoeken we, oa, een museum en eindigen in Brasserie “De Karbonkel”.
Richtprijzen
Overnachten in Hotel Crasborn, incl. ontbijt € 97,50 per kamer. Toeristenbelasting € 2.- p.p. Diner op basis van buffet € 35.- p.p. excl. drank. Lunch in België, € 20.- p.p. eigen rekening Gidsen voor Thorn en entree Eisden-dorp € 15.- pp

Organisatiekosten en inschrijfgeld € 20.- per C6 voor het Citroën C6 Genootschap. Doe mee en schrijf U in voor dit speciale weekend op onderstaand inschrijfformulier.

Coleur locale inschrijfformulier

 

 

C6 – aankondiging internationale meeting 2020.docx (.docx)  download

 

 

Aankondiging: Internationale meeting 2020 Nederland 21-24 mei

Het zal u ongetwijfeld niet zijn ontgaan: het Citroën C6 Genootschap bestaat 10 jaar Reden voor een feestje en hoe kan dat beter gevierd worden dan er met z’n allen er ‘zwevend’ op uit te gaan ?

Om hieraan inhoud te geven, hebben de organisatoren hun best gedaan om gedurende dit memorabele jaar bijeenkomsten te bedenken die op diverse plaatsen in ons land zullen plaatsvinden. 

  1. Een memorabel jaar. Niet alleen vanwege ons tweede Lustrum maar ook – en niet in het minst – vanwege het feit dat Nederland al 75 jaar vrijheid geniet.

Zonder in details te treden kan gesteld worden, dat hiervoor door duizenden mensen gedurende vele jaren heel hard werd gestreden en dat regelmatig met hun leven moesten betalen.                                                                                              Een strijd die Nederlanders al vele eeuwen voeren, is het gevecht tegen het water dat ons  voortdurend bedreigt.                                                                                          Onder het motto “Water in Nederland, vriend en vijand” vindt vanaf 21 mei een tocht plaats, die ons vanuit het midden van het land langs vele wateren zal voeren. Wij zullen forten en inundatie gebieden bezoeken, we zullen zien wat het resultaat is van de St. Elisabeth vloed en andere water rampen, om uiteindelijk in Zeeland te zien welk vernuft Nederlanders hebben weten te mobiliseren om het water te temmen.   

Om zoveel mogelijk C6 genoten van dit evenement te laten genieten, kunt u voor elk deel van dit vierdaagse gebeuren eventueel apart inschrijven. U heeft hierbij de Vrijheid (..) om delen – en/of overnachtingen – over te slaan en wellicht later weer aan te sluiten. Handig als u in een van regio’s woont die wij aandoen! Hoe dat allemaal werkt wordt helder uitgelegd in het programma en de Inschrijfformulieren die wij u binnenkort toesturen.

Om de historische achtergrond van alle te bezoeken onderdelen te leren kennen, is het mogelijk deze via het C6 Genootschap te bestellen. Hiervoor geldt slechts één voorwaarde : uw aanwezigheid bij dit evenement !

Is uw nieuwsgierigheid gewekt ? Om Nederland eens vanuit andere hoeken te bekijken, meld u aan via het Inschrijfformulier ! Zien we elkaar op 21 mei ? Tot dan !

Announcement: International meeting 2020 The Netherlands may 21-24

Little chance that anyone has missed the fact : the Citroën C6 Association 10th Anniversay ! Reason for celebration and what better way to have a party than to go out ‘floating’ about all together ?

In order to make this happen, the organisers have done their best to come up with meetings throughout this memorable year, which will take place in our country in various places.

A memorable year.  Not only because of our 10th Anniversay but also – and not least – because of the fact that the Netherlands have enjoyed – to date – 75 years of freedom Without going into detail, it can be fairly stated that thousands of people have fought very hard for this freedom for many years and often had to pay with their lives.

Another battle that the Dutch already perform many centuries, is the fight against water that constantly threatens our country.

Under the motto “Water in the Netherlands, friend and foe”, we will make a car trip that takes place as from May 21, which will lead us along many waters which will start from the center of the country. We will visit forts and inundation areas, we will see the result of the St.Elisabeth flood and other water disasters, to finally arriving in the province of Zeeland to see what ingenuity the Dutch have managed to mobilise to tame the water.

To maximise the number of C6 associates to enjoy every part of this four-days event, one may register each day separately. You may take the liberty to share – and join/skip nights – and perhaps to later rejoin once more. This may come in handy if you live in the region that we call ! How it all works is clearly explained in the program and subscription forms which we will send to you soon. If an understanding is desired of the historical background of all parts we will visit, it may be ordered thought the C6 Association. It’s available (for free, obviously) on one condition only : your presence at this event !

Has this exited your curiosity ? To see the Netherlands from different angles, log on using the application form !

Will we meet on May 21 ? Great !

Look forward to seeing you all then.