Verslagen van evenementen

 

 

Download C6 -travel report Ypres 2018

Download C6 – Verslag Ieper weekend 2018

 

 

 

Download C6- Verslag Interclassics Maastricht 2018 

             

 

 

 

C6 Genootschap Zwedenreis mei 2017

Zondagmorgen 21 mei 2017 8.45, de C6 staat klaar voor vertrek en wij zijn bijna klaar om het huis af te sluiten. Om 9.00 vertrekken we om op tijd de boot in Kiel te kunnen halen, de Stenaline die ons comfortabel naar Gothenborg ging brengen terwijl wij sliepen! Deze reis verliep alvast super, geholpen door het mooie weer. Toen we de C6 op het autodek geparkeerd hadden zagen we een mooie zilvergrijze C6 die we onderweg naar Kiel ook al een paar keer gezien hadden  zouden zij ook onderweg zijn naar de Zwedentour?????

In Gothenborg hebben we vrienden ontmoet die een rondreis in Zweden aan het maken waren en op dinsdag 10 Mei sloten C6 Genootschappers Roelof, Elske, Koen en Jack zich aan. Geen idee wat ons te wachten stond toen de reis met het Genootschap ging beginnen. Omdat we nog maar sinds kort lid waren kenden we nagenoeg niemand dus dat was afwachten, wat zijn het voor een mensen en zal het alleen maar over auto’s gaan, of zijn het van die fanaten die je gaan diskwalificeren omdat er een krasje op je C6 zit??????

Op woensdag 27 Mei was de start bij het Volvo museum waar we elkaar ook voor het eerst troffen. Een bont en gemeleerd internationaal gezelschap! Maar hartelijkheid troef! We voelden ons vrijwel onmiddellijk thuis en hadden al snel het gevoel dat ook wij als nieuwelingen welkom waren en er bij hoorden. Na het Volvo museum (voelde als vreemdgaan)  ging de reis naar een textiel/mode museum in Boras, waar we tevens een overheerlijke Zweedse lunch hebben genoten. En alsof we niet genoeg musea gezien hadden was de volgende stop het glas museum in Limmared. Leuk museum waar we een demonstratie glasblazen hebben gezien en een heuse C6 presse papier in ontvangst mochten nemen, en de Zweedse organisatoren wisten ons ook nog te verwennen met een echte Citroen zaklamp van hoge kwaliteit. Daarmee was ook de toon gezet, de hele reis werd gekenmerkt door kwaliteit!!!!!

De eerste overnachting was in het Gyllene Uttern hotel in Granna, een hotel aan een gigantisch groot een mooi meer waar je vanuit iedere kamer uitzicht op had. Het diner was fantastisch! Met een voldaan gevoel en lichtelijk verdoofd van alle indrukken vielen we tevreden en voldaan in slaap.     

De volgende ochtend op tijd aan het ontbijt om vervolgens naar het Flygvapenmuseum in Linkoping te rijden, wat een fraai gezicht is het toch zo’n 200 meter aan C6senen in een Zweeds landschap.Ook een boeiend museum met allemaal van dat klassieke vliegspul en wat leuk om te zien dat alle deelnemers al zo aan het mixen waren, alsof we elkaar al jaren kenden.De volgende stop was bij de prachtige villa Fridhem in Norrkoping waar we een fotoshoot deden en ook daar weer een overheerlijke lunch!

Vervolgens weer de auto in om nu naar Stockholm te rijden waar we rond 17.00 aankwamen. Wat een pracht hotel, en wat een prachtige plek aan het water! Ook daar was het diner weer overheerlijk en dat in een sprookjesachtige omgeving. De kamer met het balkon was een oase van rust en het laat ook niet raden dat we na wederom zo’n dag van vele indrukken in een diepe slaap zijn gevallen.

De volgende dag na het ontbijt de boot op, of is het een bus? Zoals er in Nederland bussen rijden ga je in Stockholm met de boot naar de stad waar we het Wasa Warship museum bezochten. Een oud schip wat na eeuwen op de bodem gelegen te hebben naar boven is gehaald en in bijna originele staat te bezichtigen is. Is het een mooi schip met zijn een en al sierwerk? Daarover verschilden de meningen terecht, maar indrukwekkend was het wel. De middag was vrij te besteden en de meesten maakten daar dankbaar gebruik van om de stad goed te bekijken, en dat er meer te zien is dan wat je in een middag voor elkaar krijgt is zeker! Reden genoeg om nog een keer terug te komen.

 Om 18:00 uur moesten we verzamelen bij de bootsteiger om op te stappen op de Cinderella alwaar we tijdens de rondvaart door de Archipelago zouden dineren. Inmiddels was de gehele reis al zo overweldigend dat het niet meer te overtreffen zou zijn, althans dat dacht ik!!! totdat we de Archipelago in voeren. Alles wat ik zou opschrijven aan mooie woorden en superlatieven doet nog te kort aan de overweldigende schoonheid van de Archipelago met haar duizenden eilandjes die verrijzen uit het diepblauwe water en de schilderachtige houten huisjes en bootjes die tussen het groen verscholen liggen.Adembenemend, in een woord ADEMBENEMEND! Ondanks het ook aan boord overheerlijke eten gunden vele C6sers zich nauwelijks tijd om aan tafel te blijven zitten en spoedden ze zich na een paar happen weer naar buiten om van het betoverende schouwspel te genieten.

Laat op de avond terug in het hotel waren de meeste genootschappers al snel onder zeil.De volgende morgen stond na het ontbijt het Arsenalen museum op het programma, een trip die Guido moest afslaan omdat zijn C6 hem inmiddels voor de tweede keer liet staan. Rene en Nicole zijn nog even bij hem gebleven totdat de garage de auto kwam ophalen, een triest gezicht zo’n mooie C6 op een autoambulance en nog triester het gezicht van Guido die hier de tocht moest verlaten.

Na een rit van 3 uur vanaf Stockholm waren we op Guido na weer compleet en hebben we een fotoshoot en een lunch gedaan bij slot Stjernsund. Een prachtig slot op een wederom betoverende plek aan een meer. Over het slot de nodige (spook)verhalen en als je goed keek!!!!!.  geen zorg, we zijn er allemaal goed uit gekomen en zijn onderweg gegaan naar de koffiestop in Karlsborg, een ook weer bijzondere voormalig militaire plek die Lars-Eric vanuit zijn voormalig militaire verleden kende en waar hij nog wat privileges genoot. Vandaar de heerlijke koffie die ons goed smaakte.

Als laatste trip zijn we met een uurtje rijden in Skovde aangeland waar het hotel Knistad op een golf resort ons verwelkomde. Tijdens het slotdiner warme woorden, woorden van dank, respect en woorden van echte vriendschap. Zelfs hier en daar een traantje en vochtige ogen!  Ging het over onze auto’s? Nee, niet echt!  Ging het over the soul of Sweden? Ja, een beetje! Ging het over de magie van een internationaal gezelschap wat elkaar heeft gevonden en vriendschap hebben gedeeld, doordat ze dezelfde auto hebben? Wellicht is het antwoord JA! De C6 is onze gedeelde passie, maar misschien staat de keuze voor een C6 wel voor smaak, gevoel voor design, willen genieten van het leven, niet gemiddeld willen zijn, houden van goed gezelschap, maar waarom het zo’n mooie groep mensen bleek te zijn!!!!. het is en blijft een stukje magie!

De volgende morgen was het moment van uit elkaar gaan en de thuisreis aanvaarden, maar niemand had haast. We bleven maar gedag zeggen en konden maar moeilijk van onze roze wolk afkomen. Wat hebben onze Zweedse vrienden organisatoren hun best gedaan, en wat hebben ze er iets moois van gemaakt! Dank, dank en nogmaals dank.

De reis is helaas voorbij, maar de herinnering blijft, en die zal ook nog heel lang blijven.

Rene de Jager

 

 

 

 

 

Download C6-reisverslag Zweden 2017